Hozzávalók
25×35 cm-es tepsihez
Tészta: 30 dkg margarin 25 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 teáskanál őrölt fahéj 6 tojás, 45 dkg liszt 1 csomag sütőpor 8 evőkanál tej 3 evőkanál kakaó 2 evőkanál rumaroma vagy tej 1 doboz őszibarackbefőtt
Krém:
1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor 4 dl tej 2 teáskanál fahéj 25 dkg margarin 15 dkg porcukor Hab: 5 dl Hulala habtejszín 1 csomag habfixáló |
Elkészítése
A tésztához a puha margarint, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat krémesre kikavarjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral elvegyítve és a tejjel felváltva a tojáskrémbe keverjük. A tésztát megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a 3 evőkanál kakaót, a rumot vagy a tejet. A fehér tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, ezután a kakaós tésztát töltjük rá, és elsimítjuk. A lecsöpögtetett őszibarackot egyenlő távolságra a tésztán elrendezzük. 40-45 percig sütjük 150°C-os sütőben. Kihűtjük, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A krémhez megfőzzük a 4 dl tejben a vaníliás (vagy tejszínes) pudingot, ha kihűlt, hozzáadjuk a 25 dkg margarint, amit előzőleg kikevertünk 15 dkg porcukorral és a 2 teáskanál fahéjjal. Ezt a krémet rátesszük a kihűlt tésztára. Végül fél liter Hulala tejszínt jól felverünk 1 csomag habfixálóval, rátesszük a krém tetejére, majd csokit reszelünk rá
Forrás itt található: