Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
7 ek finomliszt
½ csg sütőpor
Továbbá:
½ üveg baracklekvár 2 dl kávé ½ dl rum 20 dkg babapiskóta A tetejére: 3 dl habtejszín 1 ek porcukor 10 gr zselatin ½ dl víz csokireszelék |
Elkészítése
A tojásokat a cukorral ,elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük.
Hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24/39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt piskótát egy tálcára tesszük.
A lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk és csokidarával vagy reszelt csokival megszórjuk
Forrás itt található: