Babapiskótás –kávés szelet







Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
7 ek finomliszt
½ csg sütőpor



Továbbá:
½ üveg baracklekvár
2 dl kávé
½ dl rum
20 dkg babapiskóta
A tetejére:
3 dl habtejszín
1 ek porcukor
10 gr zselatin
½ dl víz
csokireszelék


Elkészítése
A tojásokat a cukorral ,elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük.
Hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24/39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt piskótát egy tálcára tesszük.
A lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk és csokidarával vagy reszelt csokival megszórjuk


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...