Penészke







Hozzávalók
7 db tojásfehérje
• 6 ek. víz
•30 dkg cukor
•10 dkg egész mák
•10 dkg kókuszreszelék
• 6 ek. liszt
• 1 mk. szalagáré (szalalkáli)


Krém
•1 csomag vaníliás pudingpor
• 2 ek. liszt
•7 db tojássárgája
• 10 ek. cukor
•4 dl tej
•1 db margarin
•1 csomag háztartási keksz
• 1-2 ek. nescafé


Elkészítése
7 tojásfehérjét 6 kanál vízzel, 30 dkg cukorral habbá kell verni, majd hozzákeverni 10 dkg egész mákot, 10 dkg kókuszreszeléket, 6 kanál lisztet, 1 kávéskanál szalagárét. Tepsibe simítani, és lassú tűzön 30 percig sütni.
Miután kihűlt, az alábbi krémmel kell megkenni: 1 csomag vaníliás pudingport két kanál liszttel, a 7 db tojássárgájával, 10 kanál cukorral, 4 dl tejjel kell összefőzni, ezt kihűteni, utána még egy margarint hozzá keverni. 3/4 részét rá simítani a tésztára, majd kirakni egy sor háztartási keksszel. A fenn maradt részbe keverjünk 1-2 kanál Nescafe-t, és kenjük a tetejére.
10 dkg olvasztott csokoládéval bevonni

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...