Hamis krémtúrós süti







Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 ek. tej
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
csipet só



Töltelék:
1/2 l. tej
2 főzős vaníliás puding
20 dkg cukor
2 nagy tejföl (330 g-os)
1 citrom reszelt héja és a 2 citrom leve


Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. 
Közben elkészitjük a tölteléket. 
A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. 
A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük.
A tepsit vajjal kikenjük és lisztezzük. A tésztát 2 részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Rá öntjük a pudingos krémet, be fedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük. 
A tetejét porcukorral szórjuk meg. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...