Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 ek. tej
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
Töltelék:
1/2 l. tej 2 főzős vaníliás puding 20 dkg cukor 2 nagy tejföl (330 g-os) 1 citrom reszelt héja és a 2 citrom leve |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészitjük a tölteléket.
A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.
A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük.
A tepsit vajjal kikenjük és lisztezzük. A tésztát 2 részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Rá öntjük a pudingos krémet, be fedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Forrás itt található: