Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
2 csg vaníliás cukor
25 dkg vaj
1 csg sütőpor
2 db tojás
1 ek tejföl
2 ek kakaópor
1 mk őrölt fahéj
1 ek vágott mogyoró
Az összeragasztáshoz:
20 dkg baracklekvár
Elkészítése
A lisztet,a cukrokat,a sütőport összekeverjük. Hozzá adjuk a tojásokat és a vajat. Összegyúrjuk,ha nem állna össze 1 ek tejfölt adjunk hozzá. /én,hozzá adtam a tejfölt is/ A tésztát elfelezzük,egyik rész marad világos,a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport. Jól összegyúrjuk. |
Hűtőbe tesszük 1 órára piheni.
3 mm-re szaggatjuk tetszőleges formákkal.
A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel és szórunk rá aprított mogyorót.
180 fokra melegített sütőben,sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk és 15 perc alatt kisütjük.
4 tepsi linzer lett.
Amikor kihűlt összeragasztjuk lekvárral.
Alul a világos,felül a kakaós-fahéjas kerül.
1 evőkanál olvasztott csokival,vékonyan lecsurgatjuk
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ
590 Ft akciós áron
KATT IDE