Hozzávalók
Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 evőkanál kakaó
15 dkg darált keksz
5 dkg durvára vágott mogyoró (vagy mandula, vagy dió)
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
10 dkg vaj 0,5 dl tejszín 4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor 25 dkg porcukor A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 2,5 dkg vaj |
Elkészítése
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Hozzáadjuk a tojást (én legközelebb nem teszek bele, szerintem felesleges és a sütemény eltarthatóságát is meghosszabbíthatjuk, ha kimarad) , gyors határozott mozdulatokkal belekeverjük és addig főzzük tovább a gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 25x25 centis browni forma aljába tesszük és jól belenyomkodjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A csokoládé tetőhöz a csokit a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Ráöntjük a krémre és villával hullámokat rajzolunk bele.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
Forrás itt található: