Képviselőfánk







Hozzávalók

Tésztához:
22.5 dkg liszt
22.5 dkg zsír
2, 25 dl víz
8 tojás
2 dkg kristálycukor
csipet só

Krémhez:
2 zacskó vaníliás pudingpor
8 dl víz
8 ek cukor
6 tojás fehérje
10 dkg cukor
1 tejszínhab

Elkészítése:
A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. 


Elkészítése
A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés elött egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.

Krémhez:
2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába.
Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...