Habos Raffaelló szeletek







Hozzávalók

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor

A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor



A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál tejszínhab

A tetejére:
2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor


Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát.
A 2 dl tejszínhabot keményre verjük,a krémre simítjuk. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...