Hozzávalók
piskótához:
6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt
A krémhez: 3 dl tej 5 ek. cukor 15 dkg kókuszreszelék 15 dkg vaj 1 vaníliás pudingpor A bevonathoz: 3 dl habtejszín csokiforgács |
Elkészítése
A piskóta készítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.
Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral ,a tejjel felfőzzük,még melegen a kókuszreszeléket hozzá keverjük és kihűtjük.
A vajjal jó habosra,krémesre keverjük.
A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük.
Hűtőbe tesszük,amikor jól lehűlt,a keményre vert tejszínnel bevonjuk.
Csokiforgáccsal ,meggy szemekkel díszítjük
Forrás itt található: