A rántott csirke számtalan módon elkészíthető, de ez a leges legjobb amit valaha kóstoltam!
Hozzávalók
2 nagy csirkemell
2,5 dl tej
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál grill fűszer
csipetnyi őrölt csili
negyed teáskanál rozmaring
2 tojás
3 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
3 evőkanál vaj
A húsokat lecsöpögtetjük, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk. A vajat felhevítjük és kisütjük benne. Melegen fogyasztjuk.
Forrás itt található:
Hozzávalók
2 nagy csirkemell
2,5 dl tej
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál grill fűszer
csipetnyi őrölt csili
negyed teáskanál rozmaring
2 tojás
3 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
3 evőkanál vaj
Elkészítése
A húst nagyobb csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket belekeverjük a tejbe, ráöntjük. Fóliával lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, de akkor a legjobb ha egy éjszakán át áll. A tojá st felverjük, fűszerezzük. |
A húsokat lecsöpögtetjük, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk. A vajat felhevítjük és kisütjük benne. Melegen fogyasztjuk.
Forrás itt található: