Hozzávalók
50 dkg liszt
egy egész tojás
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
1 mk. cukor
1 evőkanál porcukor
6 ek. olvasztott vaj
tej csipet só
a csigák lekenéséhez:
1 tojássárgája 1 dl tej 1 tk cukor 1 vaníliás cukor A töltelékhez: 2 csg csokoládé puding ízlés szerint mennyiségű cukor 1/2 liter tej |
Elkészítése
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
Amikor megkelt ,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral,csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen jól kidolgozzuk.
Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele.
kétszeresére kelesztjük.
A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük.
Ujjnyi vékonyra kisodorjuk,majd pudinggal megkenjük, feltekerjük.
Ujjnyi vastagra szeleteljük,tojássárgával lekenjük és sütjük./200 fokon ,amikor kezd színt kapni,letakarjuk alufóliával)
Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk,pár percig lassú tűznél sütjük,míg a tejet felszívja.
Sütés ideje kb. 30 perc.
Forrás itt található: