Hozzávalók
A tésztához: 30 dkg liszt, 4 ek porcukor, 1 ek. zsír, 1 db tojás, 1 dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.
A krémhez:
20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 6 ek liszt, 1 cs .van.cukor. (vagy 1,5 cs. vanília puding 6 dl tejben megfőzve, ha ez ki hült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.) |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni egy napot.
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
Forrás itt található: