Hozzávalók
A piskótához:
8 db tojás
300 g darált dió
250 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
5 evőkanál rum
A töltelékhez:
400 ml tej 160 ml tejszín 2 evőkanál cukor 1 csomag mogyorós pudingpor 1 csomag habfixáló 50 g darált dió A mázhoz: fehércsokoládé-máz A díszítéshez: csokoládéfigurák |
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő. Egy kerek tortaformát borítsunk be sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A cukrot és a tojások sárgáit keverjük habosra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót és a tojásfehérjehabot.
A piskótatésztát öntsük az előkészített formába, majd 175 °C-on süssük 50 percig. A megsült piskótát hagyjuk kissé hűlni, majd vegyük ki a tortaformából, szedjük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingporból, a cukorból és a tejből főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, de közben néha kevergessük meg, így nem vastagodik meg a teteje. A tejszínt verjük kemény habbá, adjuk a kihűlt pudinghoz, majd fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A piskótát vágjuk el két lapra. Az alsót tegyük vissza a formába, csepegtessük meg rummal, majd kenjük meg a pudingos-tejszínes krémmel. Szórjunk rá darált diót, és fedjük be a másik piskótalappal, amit kissé nyomjunk rá. Két órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Óvatosan vegyük le a tortakarikát. A sütemény tetejét vonjuk be fehércsokoládé-mázzal és díszítsük csokifigurákkal.
Forrás itt található: