Mogyorókrémes diótorta fehércsokival







Hozzávalók
A piskótához:
8 db tojás
300 g darált dió
250 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
5 evőkanál rum


A töltelékhez:
400 ml tej
160 ml tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag mogyorós pudingpor
1 csomag habfixáló
50 g darált dió

A mázhoz:
fehércsokoládé-máz

A díszítéshez:
csokoládéfigurák


Elkészítése
A sütőt melegítsük elő. Egy kerek tortaformát borítsunk be sütőpapírral.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A cukrot és a tojások sárgáit keverjük habosra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót és a tojásfehérjehabot. 

A piskótatésztát öntsük az előkészített formába, majd 175 °C-on süssük 50 percig. A megsült piskótát hagyjuk kissé hűlni, majd vegyük ki a tortaformából, szedjük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingporból, a cukorból és a tejből főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, de közben néha kevergessük meg, így nem vastagodik meg a teteje. A tejszínt verjük kemény habbá, adjuk a kihűlt pudinghoz, majd fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. 

A piskótát vágjuk el két lapra. Az alsót tegyük vissza a formába, csepegtessük meg rummal, majd kenjük meg a pudingos-tejszínes krémmel. Szórjunk rá darált diót, és fedjük be a másik piskótalappal, amit kissé nyomjunk rá. Két órára tegyük a hűtőszekrénybe. 
Óvatosan vegyük le a tortakarikát. A sütemény tetejét vonjuk be fehércsokoládé-mázzal és díszítsük csokifigurákkal.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...