Hozzávalók
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
kb. 30 db babapiskóta
12 dkg margarin
10 dkg jóféle keserű csokoládé
2 dl tejszín
Elkészítése
A tojások sárgáját elkevertem a cukorral, a vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval, és lassú tűzön - állandó kevergetés mellett - krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a margarint és a kemény habbá vert tojásfehérjét. |
Egy lapos üvegtálba leraktam egy sor tejben megforgatott babapiskótát, arra kentem rá a fele mennyiségű krémet (még langyos volt), majd rászórtam egy rész csokireszeléket. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jött, majd a maradék krém és csokireszelék. A tetejére tejszínhabot simítottam, és megszórtam csokireszelékkel. Néhány órára hűtőbe tettem dermedni.
Forrás itt található:
Forrás itt található: