Barackos-mandulás torta tejszínes túrókrémmel







Hozzávalók
A tésztához:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
2 tojás
10 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3 dkg darált mandula
60 dkg érett sárgabarack




A krémhez:
9 lap zselatin
4 tojás
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
5 dl tejszín

A díszítéshez:
2 evőkanál durvára vágott pisztácia
5 dkg mandulaforgács
mentalevelek a díszítéshez


Elkészítése

Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. 

A tésztához a vajat a cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mandulával, és ezt is a tésztába keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. 

Közben 50 dkg barackot megmosunk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a tortaforma oldalát. Kirakjuk a felezett barackokkal. 

A krémhez a zselatint vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, összedolgozzuk a tojások sárgájával, a kétféle cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a fehérjehabot is. A tejszínt is kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosban felolvasztjuk. Simára keverjük kevés tejszínhabbal, és a túrókrémbe dolgozzuk. A maradék tejszínhabot is beleforgatjuk.

A krém 2/3 részét az alsó tortalapra kenjük. Ráfektetjük a felső tortalapot, és megkenjük a maradék krémmel. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy a krém megdermedjen. 

Tálalás előtt levesszük a tortáról a karikát, a tortát tálra emeljük. A maradék barackot megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A pisztáciával együtt a tortára szórjuk. A torta oldalára tapasztjuk a mandulaforgácsot, és mentalevelekkel díszítjük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...