Meggyes sztracsatellatorta







Hozzávalók
A tésztához:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 evőkanál gorombára darált kávészem

A krémhez:
fél üveg meggybefőtt
10 db tejkaramella
6 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló

A tetejére:
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg csokoládéforgács

Elkészítése

A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozzuk a vajat. Tortaformába tesszük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.


A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfixálóval együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz a meggyel együtt, óvatosan elkeverjük.

Rátesszük a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...