Hozzávalók
A tésztához:
15 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 dl tejszín
2 csomag hidegen készíthető vaníliás krémpor
A tetejére:
4 lap zselatin 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs 4 dl piros gyümölcslé (ribizlilé) A díszítéshez: tejszín néhány szem gyümölcs |
Elkészítése
Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a vajat megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a cukros tojásba dolgozzuk. Belekeverjük a vajat, és a masszát a tortaformába simítjuk. A sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet és a tejszínt összeöntjük. Beledolgozzuk a krémport, és kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. (Biztosabb, ha a krémbe is keverünk 2 lap felolvasztott zselatint).
A tésztalap köré tiszta sütőpapírt tekerünk, hogy legalább 5 cm magas legyen, majd rákapcsoljuk a tortaforma oldalát, és rásimítjuk a krémet. Legalább 1 órára hidegre tesszük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket kiválogatjuk, a nagyobbakat feldaraboljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a gyümölcslében felolvasztjuk. A gyümölcsöket a tortára szórjuk, és meglocsoljuk a lével. Amíg megdermed, hűtőbe tesszük.
Díszítéskor a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta szélére habrózsákat nyomunk belőle. Gyümölcsszemeket ültetünk rá, citormfűlevelekkel dekoráljuk, és szeletelve kínáljuk.
Forrás itt található: