Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
17 dkg margarin
1 cs sütőpor
4 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só
A krémhez:
450 gr natúr joghurt 330 gr tejföl 1db citrom leve 15 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 6 ek liszt 4 ek búzadara 4 tojásfehérje kemény habja 850 gr (1 doboz) citrusmix befőtt |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk.
Egy kb 39 x 25 cm - es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 - részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük,majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
180 fokra melegített sütőben,tűpróbáig sütjük.
A süteményt,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük,hogy meg ne égjen. – itt: Hosszúpereszteg
Forrás itt található: