Joghurtos pite







Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
17 dkg margarin
1 cs sütőpor 
4 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só



A krémhez:

450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1db citrom leve
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 ek liszt
4 ek búzadara
4 tojásfehérje kemény habja
850 gr (1 doboz) citrusmix befőtt


Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk.
Egy kb 39 x 25 cm - es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 - részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük,majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
180 fokra melegített sütőben,tűpróbáig sütjük.
A süteményt,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük,hogy meg ne égjen. – itt: Hosszúpereszteg

Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...