Hozzávalók
50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál olvasztott méz
4 egész tojás
10 dkg margarin
A krém hozzávalói:
20 deka darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
6 dl tej
ízlés szerint rum
A tetejére:
olvasztott csokoládé
marcipán virágok
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból vajkrémet készítek. |
Amikor a tejes pép kihűlt az egészet összekeverem a dióval, rummal és a vajas krémmel. A lapokat egyenként megtöltöm ezzel a finom krémmel. A tetejére olvasztott csokoládé kerül, amit marcipánvirágokkal díszítek.
Forrás itt található:
Forrás itt található: