Diós-mézes szelet









Hozzávalók
50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál olvasztott méz
4 egész tojás
10 dkg margarin
A krém hozzávalói:
20 deka darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
6 dl tej
ízlés szerint rum

A tetejére:
olvasztott csokoládé
marcipán virágok

Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból vajkrémet készítek.

 Amikor a tejes pép kihűlt az egészet összekeverem a dióval, rummal és a vajas krémmel. A lapokat egyenként megtöltöm ezzel a finom krémmel. A tetejére olvasztott csokoládé kerül, amit marcipánvirágokkal díszítek.


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...