Epres tiramisu szeletek







Hozzávalók

4 egész tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
2 evőkanál víz
3 evőkanál étolaj
fél csg sütőpor
1 ek. kakaópor
krém hozzávalói
1 doboz mascarpone krémsajt
3 dl tejszín
50 dkg eper
4 dkg porcukor
kakaópor

Elkészítése
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 dkg cukorral habbá verem. A sárgáját a lisztes sütőpor kivételével habosra kikeverem, majd a fehérjével óvatosan összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet. A kész masszát sütőpapírral kibélelt sütőlapra kenem és 180 fokon megsütöm. 

Amikor megsült és kihűlt három egyenlő részre vágom és megtöltöm. A tejszínt habbá verem a porcukorral és a mascarpone krémmel. A lapokat megtöltöm ezzel a krémmel és mindegyik krém tetejére apróra vágott eperdarabokat teszek. A harmadik lapot is megkenem és tejszínhabbal, eperrel és csokoládéval díszítem. Hűtőbe teszem egy-két órára majd tortaszeleteket vágok belőle.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...