FEHÉRCSOKOLÁDÉS MÁLNATORTA










Hozzávalók

Tészta
48 g kakaó 
1 és 1/4 ek instant kávépor
140 ml melegvíz 
160 g liszt 
1 tk és 1/4 tk sütőpor 
1/4 tk szódabikarbóna 
1/4 tk só
145 g cukor (száraz részhez) + 35 g (a tojásfehérjébe)
4 db tojássárgája 
40 g vaj
6 db tojásfehérje

Málna krém
500 g málna 
200 ml tejszín
120 g cukor 
18 g zselatin

Csokoládé krém
200 ml tejszín
100 g fehér csokoládé 
2 ek porcukor



Elkészítése
A kakaót keverjük össze a kávéporral keverjük simára a meleg vízzel, majd hűtsük le.
Az átszitált liszthez keverjünk 145 g cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.


A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal. Adjuk hozzá először a kihűlt kávés folyadékot, keverjük robotgéppel simára, majd öntsük bele a lisztes keveréket és ismét keverjük simára.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 35 g cukorral, és részletekben óvatosan forgassuk bele a lisztes részbe.

Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortafomában, előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 perc alatt készre, végezzünk tűpróbát.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.

A málnát botmixerrel törjük össze, szitán nyomkodjuk át.
A tejszínt a cukorral verjük habbá.
A zselatint készítsük el a zacskón olvasható utasítás szerint. Keverjük össze a málnapürével. (Opcionálisan keverhetünk hozzá 1 tk citromlevet.)
A málnás keveréket forgassuk össze a tejszínnel.

A csokoládés krémhez verjük habbá a tejszínt a cukorral, keverjük össze a vízgőzön megolvasztott csokoládéval.

Tegyünk vissza a tortaformába egy tésztalapot, terítsük el rajta a csokis krém 1/3-át, majd ezen a málnás krém 2/3-át.
Tegyük be 10 percre a fagyasztóba.

Helyezzük rá a második tésztalapot. Erre felváltva, összevissza kanalazzuk rá a maradék krémeket, majd egy fogpiszkálóval kuszáljuk össze. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...