Hozzávalók
A tészta hozzávalói
25 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojás sárgája
10 dkg porcukor
1csg sütőpor
csipet só
1 bio citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói
1 üveg házi őszibarack kompót
3 kis pohár natúr joghurt
2 dl tejföl
4 kanál liszt
10 deka porcukor
4 tojás fehérje
A töltelék készítése:
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A joghurtot a tejföllel és a porcukorral összekeverem., és hozzáadom a tojás felvert habjához és végül belekeverem a lisztet és .az apróra összevágott őszibarack kompótot |
A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és jól nyújtható tésztává dolgozom
Háromnegyed részét kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem..Erre kerül a joghurtos krém és végül a megmaradt egynegyed tésztát a tetejére reszelem, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.
Amikor kisütöm a tésztát megvárom amíg kihűl és szeletelem , majd a tetejét porcukorral meghintem