Hozzávalók:
4 fő részére:
5 burgonya
200 gr. darált marhahús
150 gr. darált sertéshús
150 gr. ementáli sajt
1 tojás
1 hagyma
1 zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 csésze paradicsomszósz
víz
olívaolaj
só
fekete bors
oregano
bazsalikom
petrezselyem
Elkészítése
egy serpenyőben megpiritom a hagymát és a fokhagymát. beletezem a csiokra vágott paprikát, kicsit piritom . a kétféle darálthúst hozzáadom , kevergtem , sozom és borsotom , piritom . amikor már kifehéredett, hozzákeverem az oreganot, bazsalikomot, paradicsomszoszt. lassú tüzön puhára fözöm . |
a burgonyát sós vizben megfözömm áttöröm , ha kell utóizesitem .
hozzákeverem a tojást és a zöldfűszereket.
egy tepsit kiolajozok, egy réteg burgonya , majd arra a húsos masza kerül.
a tetejére megint burgonya , reszelt sajt jön .berakom a sütöbe kb : 180 fokra és készre sütöm .
Forrás itt található: