Hozzávalók:
tészta :
500 g liszt
25 gramm élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 / 2 csésze repceolaj
1 csésze meleg víz
Töltelék:
2 közepes méretű édesburgonya 1 nagy hagyma, apróra vágva 1 doboz szeletelt gomba 1 kis szál rozmaring Só és bors ízlés szerint 4-5 szelet sajt Tetejére : 1 tojás fehér- fekete szezámmag |
Elkészítése
a tésztát összedolgozom , jól kigyúrom , addig pihentetem mig 2 x re nem nő.
addig elkészitem a tölteléket.
az édes burgonyát kis kockákra felvágom , olajon megpiritom a hagymát, arra ráteszem a burgonyát és tovább piritom együtt.
sót, borst , rozmaringot keverek bele, majd a gombát is hozzáteszem.
a sajtot is felvágom 12 db-ba.
a tésztát 12 db -ba vágom el, kézzel lelapitom , 1 db-ka sajtott rakok bele, mellé pedig a töltelékből,
félbe hajtom, villával a széleit lenyomkodom .
a tetejéte felvert tojással megkenem szezámmaggal megszorom .
190 fokon 15-20 percig sütöm .
Forrás itt található: