Hozzávalók:
( 20 x 36 cm - s tepsihez )
6 tojás
150 gramm cukor
150 gramm gesztenye püré ( édesítés nélkül)
2 evőkanál liszt
50 gramm csokoládé por
1 sütőpor
krém
150 gramm vaj lágyított 350 g gesztenyepüré 150 gramm porcukor 1 evőkanál rum 4 dl tejszínhab 1 instant zselatin bevonat 100 gramm csokoládé 4 evőkanál olaj |
Elkészítése
a tojássárgát, lisztet, sütőport, cukrot, gesztenyét kikeverem jól .
ezután a fehérje kemény habját is hozzákeverem óvatosan .
a tésztát két részre osztom , s megsütöm külön- külön 180 fokon 6-7 perc alatt .
hagyom kihülni , addig elkészitem a krémet .
a 2. 5 dl tejszint felverem , hozzáadom a cukrot,rumot , vajat , s végén a gesztenyét,
a maradék tejszint is felverem , hozzáadom a zselatint ,
összeállitása :
alulra teszek egy tészta lapot, arra a tejszin felét kenem , arra a gesztenyekrémet simitom , majd megint tejszint kenek ,
rárakom a másik tészta lapot, s csokival bevonom .
hütőbe rakom , később szeletelem .
Forrás itt található: