Gesztenye kocka







Hozzávalók:
 ( 20 x 36 cm - s tepsihez )


6 tojás
150 gramm cukor
150 gramm gesztenye püré ( édesítés nélkül)
2 evőkanál liszt
50 gramm csokoládé por
1 sütőpor





krém
150 gramm vaj lágyított
350 g gesztenyepüré
150 gramm porcukor
1 evőkanál rum
4 dl tejszínhab
1 instant zselatin

bevonat
100 gramm csokoládé
4 evőkanál olaj



Elkészítése
a tojássárgát, lisztet, sütőport, cukrot, gesztenyét kikeverem jól .
ezután a fehérje kemény habját is hozzákeverem óvatosan . 
a tésztát két részre osztom , s megsütöm külön- külön 180 fokon 6-7 perc alatt .
hagyom kihülni , addig elkészitem a krémet . 
a 2. 5 dl tejszint felverem , hozzáadom a cukrot,rumot , vajat , s végén a gesztenyét, 
a maradék tejszint is felverem , hozzáadom a zselatint , 

összeállitása : 
alulra teszek egy tészta lapot, arra a tejszin felét kenem , arra a gesztenyekrémet simitom , majd megint tejszint kenek , 
rárakom a másik tészta lapot, s csokival bevonom . 

hütőbe rakom , később szeletelem . 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...