Töltött gombócok







Hozzávalók:
200g simaliszt
8 g rétesliszt
100g víz
60g cukor
1 főtt burgonya, tört
Étolaj, só,
szezámmag

töltelék:
100g csicseriborsó
Cukor,

50 g reszelt kókusz


Elkészítése

a sós meleg vizet és a cukrot összekeverem , hozzáadom az áttört burgonyát, a kétféle lisztet, alaposan kidolgozom a tésztát és 1-2 óráig pihentetem .
addig elkészitem a tölteléket.
a csicseriborsót pépesitem , beleteszem még a kókuszt, pici cukrot, jól összekeverem .
a tésztáből kisebb adagokat vágok ki , megtöltöm a borsóval, kerek gombóccá formálom .
a szezámmagot eg tányérba öntöm , a gombócokat megfogrgatom benne, majd forró olajban kisütöm .


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...