Darás krémes szelet







Hozzávalók:
Napraforgóolaj: 160 ml
joghurt: 200 gr.
Narancslé 2 ek. 
Narancs héja
Enyhén felvert tojás: 3 nagy
Liszt: 80 Gr.
búzadara: 240 Gr.
Sütőpor: 1 teáskanál
Cukor: 150 g.

szirup
Cukor: 200 g.
Víz: 300 ml

a krémhez:
Tej: 1 liter
Cukor: 75 Gr.
kukoricaliszt 90 gr.
Fahéj



Elkészítése

190 fokra előmelegitem a sütőt s egy 30 x 40 cm - s tepsit kivajazok . 
a lisztet, darát, cukrot, sütőport összekeverem , egy másik tálban pedig a tojást, joghurtot, olajat , narancslét, reszelt héját, . 
a kettőt egybe keverem alaposan és a tepsibe öntöm , majd megsütöm 22 -25 percig .
a cukrot, vizet sziruppá fözöm , és a tésztára locsolom , .

a krémhez 7. 5 dl tejet felforralok a cukorral, majd a maradék tejet elkeverem a liszttel és a cukros tejbe öntöm , 
kevergetve sürüre fözöm , 
a kihült tésztára simitom a krémet, s vastagon megszórom fahéjjal , 
téglalap alakúra felvágom és tálalom .


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...