Hozzávalók:
Napraforgóolaj: 160 ml
joghurt: 200 gr.
Narancslé 2 ek.
Narancs héja
Enyhén felvert tojás: 3 nagy
Liszt: 80 Gr.
búzadara: 240 Gr.
Sütőpor: 1 teáskanál
Cukor: 150 g.
szirup
Cukor: 200 g. Víz: 300 ml a krémhez: Tej: 1 liter Cukor: 75 Gr. kukoricaliszt 90 gr. Fahéj |
Elkészítése
190 fokra előmelegitem a sütőt s egy 30 x 40 cm - s tepsit kivajazok .
a lisztet, darát, cukrot, sütőport összekeverem , egy másik tálban pedig a tojást, joghurtot, olajat , narancslét, reszelt héját, .
a kettőt egybe keverem alaposan és a tepsibe öntöm , majd megsütöm 22 -25 percig .
a cukrot, vizet sziruppá fözöm , és a tésztára locsolom , .
a krémhez 7. 5 dl tejet felforralok a cukorral, majd a maradék tejet elkeverem a liszttel és a cukros tejbe öntöm ,
kevergetve sürüre fözöm ,
a kihült tésztára simitom a krémet, s vastagon megszórom fahéjjal ,
téglalap alakúra felvágom és tálalom .
Forrás itt található: