Hozzávalók a tésztához:
6 db tojássárgája
6 ek. porcukor
6 ek. víz
2 ek. kakaópor
15 dkg darált dió
6 ek. liszt
1/2 csg sütőpor
6 db tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
25 dkg Rama 15 dkg porcukor rum mennyisége ízlés szerint 35 dkg gesztenyemassza 1 csg vaníliás pudingpor 1 ek. liszt 3 dl tej A bevonáshoz: 15 dkg tortabevonó csokoládé 5 dkg fehér csokoládé 2 ek. olaj |
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát két felé vesszük.
25×39 cm-es,sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A Ramat a porcukorral,rummal kikeverjük.
Két felé vesszük,egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport,lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük,majd a többi tejet is hozzá adjuk,majd felfőzzük.
Ha kihűlt,a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
A Ramat a porcukorral,rummal kikeverjük.
Két felé vesszük,egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport,lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük,majd a többi tejet is hozzá adjuk,majd felfőzzük.
Ha kihűlt,a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Forrás itt található: