Hozzávalók
A tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál porcukor
8 evőkanál liszt
12 gramm sütőpor
A krémhez:
3 csomag tejszínes ízű pudingpor 8 dl tej 15 dkg porcukor 30 dkg vaj 15 dkg étcsokoládé A díszítéshez: 5 dl Meggle cukrászhab 1 ek. csokoládéforgács |
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük,az oldalát vajjal kikenjük.
A tészta masszát 5 részletben sütjük meg,5 lapunk lesz.
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük,az oldalára is hagyunk belőle.
Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Fagyasztóba tesszük addig,míg a csokoládé megdermed rajta.(így majd nem fog maszatos lenni a szelet,ha felvágjuk a tortát,jó roppanós lesz a csokoládé közötte)
Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük,oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
Hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.
A tészta masszát 5 részletben sütjük meg,5 lapunk lesz.
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük,az oldalára is hagyunk belőle.
Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Fagyasztóba tesszük addig,míg a csokoládé megdermed rajta.(így majd nem fog maszatos lenni a szelet,ha felvágjuk a tortát,jó roppanós lesz a csokoládé közötte)
Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük,oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.
Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
Hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.
Forrás itt található: