Meggyes krémes










Piskóta:
5 tojás,
5 púpos ek. kakaópor,
15 dkg cukor,
2 ek olaj,
1 kiskanál sütőpor,
csipet só.



Meggyes krém:
1 üveg meggybefőtt kinyomkodva,
4 - 5 ek. étkezési keményítő vagy pudingpor,
fél liter tej,
2 db tojássárga,
kristálycukor,
15 dkg vaj (lehet több is ha valaki vajasabban szereti),
csipet só,
kevés fahéj.



Tetejére:
fél liter tejszín,
4- 5 ek. cukor,
habfixáló,
kakaópor.


Elkészítés:a piskótához:
Az 5 egész tojást a cukorral,sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A kakaóport 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott közepes tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 10-15 perc alatt sült meg.Kihűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral elkeverem,majd öntök hozzá kevés tejet,hozzáadom az étkezési keményítőt és csomómentesre keverem.Ezután belekeverem a többi tejet is.Gőz felett kevergetve sűrű krémet főzök belőle.(Megfőzhetjük alacsony lángon is folyton kevergetve,csak akkor a cukrot csak a kész pudingba keverjük bele.)
Lehúzom a tűzről és belekeverem a meggyet,fahéjat.Kihül a krémünk belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat is.
A kihűlt piskótára simítom a krémet.
A tetejére a hideg tejszínből kemény habot verek cukorral,csipet sóval.Érdemes bele habfixálót is tenni,nekem most nem volt itthon (és nem is vertem fel rendesen a tejszínt tongue hangulatjel ettől függetlenül feltettem grin hangulatjel a képet róla).
Nagyon finom érdemes megsütni wink hangulatjel
Azért ilyen sötét színű a piskóta mert tényleg kakaóporral készült,liszt nincsen benne.Láttam valahol a neten és ki akartam próbálni,nekünk bejött,törékenyebb mint a sima piskóta de finomabb szerintem


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...