Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:
1 kg alma
cukor
fahéj
2 evőkanál lekvár
10 dkg darált dió
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé osztottam. Egy 34x32 cm-es tepsit margarinnal kikentem és megliszteztem. Az egyik kinyújtott lapot beletettem a tepsibe. Az almákat lereszeltem, megcukroztam és fahéjjal ízesítettem. A tésztát a tepsibe megkentem lekvárral, majd jól megszórtam darált dióval és a már lereszelt és kifacsart almát rászedtem. Erre jött a másik kinyújtott lap. A tészta tetejét tojással lekentem és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöttem addig, amíg a teteje szép piros nem lett. Porcukorral meghintve tálalom. |
Forrás itt található: