Egyszerű almás szelet








Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
2 tojássárgája


A töltelékhez: 
1 kg alma
cukor
fahéj
2 evőkanál lekvár
10 dkg darált dió



Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé osztottam. Egy 34x32 cm-es tepsit margarinnal kikentem és megliszteztem. Az egyik kinyújtott lapot beletettem a tepsibe. Az almákat lereszeltem, megcukroztam és fahéjjal ízesítettem. A tésztát a tepsibe megkentem lekvárral, majd jól megszórtam darált dióval és a már lereszelt és kifacsart almát rászedtem. Erre jött a másik kinyújtott lap. A tészta tetejét tojással lekentem és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöttem addig, amíg a teteje szép piros nem lett.
Porcukorral meghintve tálalom.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...