Hozzávalók
35 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
kakaópor
2-3 evőkanál tej
A töltelékhez:
4 tojásfehérje 15 dkg cukor 15 dkg darált dió 1 citrom reszelt héja A tetejére: 5 dkg vagdalt dió sárgabaracklekvár |
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez kevés tejjel a kakaóport elkeverem és a tésztához adom. Így lesz egy sárga és egy csokis lapom. A tepsit kevés margarinnal kikenem. Erre teszem a kinyújtott csokis lapot, amit sárgabaracklekvárral megkenek.
A sárga lapot kinyújtom és a lekváros-csokis lapra teszem. Erre jön a diós hab. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a citrom héját és a darált diót, és a sárga lapra kenem. Erre a durvára vágott diót rászórom és 170 fokos sütőben megsütöm.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez kevés tejjel a kakaóport elkeverem és a tésztához adom. Így lesz egy sárga és egy csokis lapom. A tepsit kevés margarinnal kikenem. Erre teszem a kinyújtott csokis lapot, amit sárgabaracklekvárral megkenek.
A sárga lapot kinyújtom és a lekváros-csokis lapra teszem. Erre jön a diós hab. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a citrom héját és a darált diót, és a sárga lapra kenem. Erre a durvára vágott diót rászórom és 170 fokos sütőben megsütöm.
Forrás itt található: