Tésztához a hozzávalók:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
3 dl tejföl,
20 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
fél csomag sütőpor,
csipet só,
1 csomag vaníliás cukor.
Krémhez:
6 dl tej, 2 db tojás, 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé, 10-15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, 25 dkg vaj. |
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukrokkal,sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.Kihűtjük,majd elvágjuk hosszában 2 felé,tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes e).Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét,a harmadikba pedig rumot keverünk.Kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk.Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.
A tetejére lehet csokimázat is tenni.
Eredetileg 4 lapból állna,de mivel nekem vastagok lettek a lapjaim így lett csak 3 emeletes.Azóta már 2 tojásból sütöm és 2 nagy tepsivel,így vékonyabb lesz a tészta.2 felé vágom a 2 nagy lapot és így 4 emeletes lesz
Forrás itt található:
LINK