A kéreg:
7 oz. (14 ek.) Sótlan vaj,
1 / 2 csésze kristálycukor
1 / 2 tk vanília-kivonat
1 / 2 tk étkezési só
9-1/2 oz (2 csésze + 2 ek.) liszt
A mogyoróvaj töltelékhez:
1 csésze krémes mogyoróvajat (nem természetes, hanem emulgeált változatos, mint a JIF) 3 oz.(6 ek.) Sótlan vaj, szobahőmérsékleten 6 oz. (1-1/2 csésze) cukrászok "cukor 1 tk. vanília-kivonat mázhoz: 5 oz. (kb. 1 púpozott csésze) csoki 1 / 2 csésze tejszín |
elkészítése:
egy tálban a vajat, a cukrot és a sót összekeverem.
hozzá keverem a lisztet, vaniliát is.
a tésztát jól kidolgozom és egy kivajazott lisztezett tepsibe teszem.
a tésztát megszurkálom és a hűtőbe rakom pihenni fél órára.
utána pedig megsütöm 160 fokon 20-25 perc alatt.
a krémhez a mogyoróvajat,a vajat alaposan kikeverem,bele teszem a cukrot és a vaniliát is.
ha a töltelék túl kemény lenne egy kis meleg vizet lehet hozzá adni.
a kihült tésztára kenem a krémet.
a mázhoz:
a tejszint felmelegitem és a csokit belerakom ,hogy felolvadjon.Addig keverem mig sima krém lesz.
A csokimázat felkenem a krém tetejére s utána az egészet a hűtőbe teszem.
Amikor jól kihült akkor fogom szeletelni.
Forrás itt található: