Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
10 dkg vaj
16 dkg porcukor
1 db tojás
1 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
1 liter tej 1 dl víz 20 dkg liszt 30 dkg kristálycukor 3 tasak vaníliás cukor 25 dkg vaj Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,6 részre osztjuk. 23 ×38 cm-es vajjal kent tepsi hátán ,világosra kisütjük egyenként. |
A krém készítése:
A kristálycukrot egy lábasban felolvasztjuk,szép aranybarnára karamellizáljuk,majd felöntjük 1 dl hideg vízzel,hozzá öntünk 5 dl tejet is és felolvadásig kevergetjük.
A lisztet a vaníliás cukorral és a megmaradt tejjel csomómentesre keverjük és a karamelles tejet besűrítjük vele.
A tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Kissé hűtjük a krémet,langyos állapotban a lapokat betöltjük úgy,hogy a felső lapra is kerüljön krém.
Egy alufóliával letakarjuk vagy sütőpapírral és egy nehezéket teszünk rá.
Pár órát a hűtőben tartjuk lenyomatva a súllyal.
Ezután a tészta széleit vékonyan körbe vágjuk és aprítógéppel morzsává zúzzuk.
A krém tetejére hintjük.
Nagyon finom,puha ,olcsó krémes
Forrás itt található: