Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 - 20 dkg cukor,
6 ek. méz,
2 db tojás,
6 dkg kakaópor,
2 csomag vaníliás cukor,
fél csomag sütőpor,
4-5 ek. tejföl,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
csipet só.
Krémhez:
1 liter tej, 18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral is vagy liszttel), 4 tojás sárgája, 3 csomag vaníliás cukor, kb. 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, csipet só. Tetejére reszelt csoki. |
Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.4 részre osztjuk.Két folpack között egyesével kinyújtjuk majd egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 160 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat annyi krémet hadjunk hogy jusson a felső lapra is,megszórjuk reszelt csokoládéval.Bevonhatjuk csokimázzal is.
Hideg helyre tesszük,másnap szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle.
Forrás itt található: