Habos csokis kocka








Hozzávalók:

10 dkg olvasztott langyos vaj
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2-3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
3 egész tojás
5 dkg vágott dió
A krémhez:1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
15 dkg margarin

A krém tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor


Elkészítése:

A cukrot, tojást géppel habosra kikeverem, majd amikor már jó habos, hozzáadom lassan az olvasztott vajat és ezzel is kicsit még habosítom. Amint kész leveszem a gépről és hozzáadom a tejet, majd a sütőporos, kakaós lisztet és az apróra vagdalt dióbelet. Az egészet összekeverem és sütőpapiros tepsibe öntöm, aminek a mérete 24x22 cm. Szépen elsimítom és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Amíg sül elkészítem a krémet.

A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm, a porcukrot a margarinnal kihabosítom. Amikor a puding már nem meleg, a két krémet összekeverem. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem. Amint a tészta kihűlt, lehúzom róla a sütőpapírt és rákenem a krémet. A krém tetejére kerül a felvert tojáshab, amit olvasztott csokoládéval díszítettem.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...