Hozzávalók:
10 dkg olvasztott langyos vaj
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2-3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
3 egész tojás
5 dkg vágott dió
A krémhez:1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
A krém tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
Elkészítése:
A cukrot, tojást géppel habosra kikeverem, majd amikor már jó habos, hozzáadom lassan az olvasztott vajat és ezzel is kicsit még habosítom. Amint kész leveszem a gépről és hozzáadom a tejet, majd a sütőporos, kakaós lisztet és az apróra vagdalt dióbelet. Az egészet összekeverem és sütőpapiros tepsibe öntöm, aminek a mérete 24x22 cm. Szépen elsimítom és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Amíg sül elkészítem a krémet. |
Forrás itt található: