Joghurtos sütemény aszalt gyümölcsökkel










Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
17 dkg margarin
1 cs sütőpor
4 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só

A krémhez:

450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1 db citrom leve
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 ek liszt
4 ek búzadara
4 tojásfehérje kemény habja
vegyes aszalt gyümölcs darabkák


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük,az Az aszalt gyümölcs darabkákat is bele keverjük ,a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk.
Egy kb 39 x 24 cm - es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 - részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.


A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
180 fokra melegített sütőben,tűpróbáig sütjük.
A süteményt,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük,hogy meg ne égjen

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...