KÉP
Tészta:
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
Krém:
1 liter tej
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
tortabevonó csokoládé
A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a kakaót. 4 lapot sütünk belőle 40 x 30 cm-es tepsiben.
A krémhez a tejből és a 2 tojássárgájából a 2 evőkanál liszttel és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint a 20 dkg porcukorral kikeverjük. A két krémet összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Molnár Andrea receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/stollwerck-szelet-3/
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
Krém:
1 liter tej
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
tortabevonó csokoládé
A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a kakaót. 4 lapot sütünk belőle 40 x 30 cm-es tepsiben.
A krémhez a tejből és a 2 tojássárgájából a 2 evőkanál liszttel és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint a 20 dkg porcukorral kikeverjük. A két krémet összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Molnár Andrea receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/stollwerck-szelet-3/