a
Tészta:
2 × 3 tojásból sárga piskótalap
2 × 3 tojásból kakaós piskótalap
Két sárga és két kakaós piskótát sütünk hagyományos módon 22 × 32 cm-es tepsiben.
Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás purdingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag étkezési zselatin
3 dl habtejszín
A krémhez a tejből, a pudingokból a cukorral sűrű krémet főzünk, majd még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs kifacsart levében, egy pillanatra megmelegítjük a mikróban, aztán hozzákeverjük a pudinghoz. Hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt, a csokit pedig lereszeljük. A kihűlt pudingot óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a csokival.
Összeállítás:
sárga piskóta
krém
barna piskóta
krém
sárga piskóta
krém
barna piskóta
A tetejére tejszínhabot simíthatunk és reszelt csokival is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
2 × 3 tojásból sárga piskótalap
2 × 3 tojásból kakaós piskótalap
Két sárga és két kakaós piskótát sütünk hagyományos módon 22 × 32 cm-es tepsiben.
Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás purdingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag étkezési zselatin
3 dl habtejszín
A krémhez a tejből, a pudingokból a cukorral sűrű krémet főzünk, majd még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs kifacsart levében, egy pillanatra megmelegítjük a mikróban, aztán hozzákeverjük a pudinghoz. Hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt, a csokit pedig lereszeljük. A kihűlt pudingot óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a csokival.
Összeállítás:
sárga piskóta
krém
barna piskóta
krém
sárga piskóta
krém
barna piskóta
A tetejére tejszínhabot simíthatunk és reszelt csokival is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.
Forrás és még több receptek: