Sári mézes




 Tészta:

4 evőkanál méz
1 tojás
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt

Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött addig főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz. A tetejére olvasztott csokoládét csorgathatunk.

Takácsné Bálint Erzsébet receptje.




Forrás és még több recept:
 http://webcukraszda.hu/sari-mezes/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...