Tészta:
4 evőkanál méz
1 tojás
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött addig főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz. A tetejére olvasztott csokoládét csorgathatunk.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.
Forrás és még több recept:
http://webcukraszda.hu/sari-mezes/
4 evőkanál méz
1 tojás
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött addig főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz. A tetejére olvasztott csokoládét csorgathatunk.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.
Forrás és még több recept:
http://webcukraszda.hu/sari-mezes/