A tésztához:
4 dkg élesztő
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 egész tojás és egy sárgája
1 evőkanál só
2 dl 20 %-os tejföl
A tetejére:
1 felvert tojás
10 dkg füstölt reszelt sajt
A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és a reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt. 180°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
4 dkg élesztő
60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 egész tojás és egy sárgája
1 evőkanál só
2 dl 20 %-os tejföl
A tetejére:
1 felvert tojás
10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat készítünk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Amikor megkelt, átgyúrjuk, majd háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét a késsel bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. |
A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és a reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt. 180°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Forrás és még több recept itt található: