Kókuszos krémes

KÉP



A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
7 tojásfehérje

A krémhez:

6 dl tej
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
másfél csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
15 dkg vaj

A tetejére:

2,5 dl habtejszín
2-3 evőkanál kókuszreszelék

Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül! A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.


Vass Lászlóné receptje.


Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...