KÉP
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
7 tojásfehérje
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
másfél csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
15 dkg vaj
A tetejére:
2,5 dl habtejszín
2-3 evőkanál kókuszreszelék
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül! A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
15 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
7 tojásfehérje
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
másfél csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
15 dkg vaj
A tetejére:
2,5 dl habtejszín
2-3 evőkanál kókuszreszelék
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül! A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Forrás és még több recept itt található: