KÉP
Tészta:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg margarin
Töltelék:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Díszítés:
csokoládéreszelék
A tészta hozzávalóit összekeverjük, két cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet adunk még hozzá. A cipókat kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, a töltelék hozzávalóiból összekevert masszát ráöntjük, befedjük a másik lappal és együtt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával együtt krémesre keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét pedig csokireszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Tészta:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg margarin
Töltelék:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Díszítés:
csokoládéreszelék
A tészta hozzávalóit összekeverjük, két cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet adunk még hozzá. A cipókat kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, a töltelék hozzávalóiból összekevert masszát ráöntjük, befedjük a másik lappal és együtt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával együtt krémesre keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét pedig csokireszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Forrás és még több receptek: