KÉP
Tészta:
4 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál víz
12 dkg cukor
Krém:
1 tubus (170 g) sűrített tej
2 dl tejszín (Oké habmester)
4 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál zselatinpor – 6 evőkanál vízben feloldva
Máz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál étolaj
Díszítés:
kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalókat óvatosan belekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, míg karamelles színt kap. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsorgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, a tészta tetejét bevonjuk vele, majd kókusszal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
4 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál víz
12 dkg cukor
Krém:
1 tubus (170 g) sűrített tej
2 dl tejszín (Oké habmester)
4 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál zselatinpor – 6 evőkanál vízben feloldva
Máz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál étolaj
Díszítés:
kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalókat óvatosan belekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, míg karamelles színt kap. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsorgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, a tészta tetejét bevonjuk vele, majd kókusszal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Forrás és még több receptek: