Kekszes alap:
150 g omlós vajas keksz
90 g cukor
100 g vaj
Töltelék:
34 dkg Philadelphia natúr krémsajt
70 g kakaópor
70 g cukor
1 tojás
Kit Kat csokoládé (kb. 20 rudacska, formától is függ)
Máz:
28 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fehér csokoládé
Alufóliával béleljünk ki egy kb. 20 × 20 cm-es, vagy egy annak megfelelő méretű négyszögletes formát (jó bőven, hogy túlérjen a peremén, hiszen a krém és a csokimáz is magas lesz). Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A kekszes alap elkészítéséhez robotgépben őröljük morzsássá a kekszet, közben olvasszuk fel a vajat, majd keverjük mindhárom hozzávalót jól össze. Az így elkészült masszát nyomkodjuk a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Elektromos mixerrel keverjük ki jó alaposan a szobahőmérsékletű krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport és a tojást. Dolgozzuk ki szép simára. Ha a kekszes alap teljesen kihűlt, sorakoztassuk rá a Kit Kat csokoládékat. Ha kell, nyugodtan szabjuk méretre, helyezzük el őket a lehető legszorosabban, hogy az egész alapot sűrűn befedjék. Ezután óvatosan kanalazzuk rá a krémet és simítsuk el. Süssük 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz olvasszuk fel az étcsokoládét a vajjal, majd simítsuk a sütemény tetejére. Fehér csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy ha felolvasztjuk, húzzunk csíkokat a tetejére, majd egy fogpiszkálóval csíkozzuk meg, és szép mintás lesz. Nekem most nem sikerült valami jól ez a minta, de legközelebb ügyesebb leszek! ;)
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.
Forrás és még több recept:
http://webcukraszda.hu/kit-kat-csokis-szelet-elso-felvonas/
150 g omlós vajas keksz
90 g cukor
100 g vaj
Töltelék:
34 dkg Philadelphia natúr krémsajt
70 g kakaópor
70 g cukor
1 tojás
Kit Kat csokoládé (kb. 20 rudacska, formától is függ)
Máz:
28 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fehér csokoládé
Alufóliával béleljünk ki egy kb. 20 × 20 cm-es, vagy egy annak megfelelő méretű négyszögletes formát (jó bőven, hogy túlérjen a peremén, hiszen a krém és a csokimáz is magas lesz). Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A kekszes alap elkészítéséhez robotgépben őröljük morzsássá a kekszet, közben olvasszuk fel a vajat, majd keverjük mindhárom hozzávalót jól össze. Az így elkészült masszát nyomkodjuk a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Elektromos mixerrel keverjük ki jó alaposan a szobahőmérsékletű krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport és a tojást. Dolgozzuk ki szép simára. Ha a kekszes alap teljesen kihűlt, sorakoztassuk rá a Kit Kat csokoládékat. Ha kell, nyugodtan szabjuk méretre, helyezzük el őket a lehető legszorosabban, hogy az egész alapot sűrűn befedjék. Ezután óvatosan kanalazzuk rá a krémet és simítsuk el. Süssük 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz olvasszuk fel az étcsokoládét a vajjal, majd simítsuk a sütemény tetejére. Fehér csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy ha felolvasztjuk, húzzunk csíkokat a tetejére, majd egy fogpiszkálóval csíkozzuk meg, és szép mintás lesz. Nekem most nem sikerült valami jól ez a minta, de legközelebb ügyesebb leszek! ;)
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.
Forrás és még több recept:
http://webcukraszda.hu/kit-kat-csokis-szelet-elso-felvonas/