Megosztás
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék
Krém:
4 tojássárgája 20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 12 dkg margarin Máz: 15 dkg csokoládé kevés olaj kókuszreszelék |
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a
vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel
felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és
utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült
krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott
csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és
néhány óra múlva fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.
Forrás itt található: