Pilóta keksz süti



 
A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg Nutella (2 nagy evőkanálnyi)

A lisztben elkeverjük a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal, valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaóport. Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, és még forrón belekeverjük a cukrot. Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a Nutellát gépi habverővel alaposan beledolgozzuk. Megtöltjük a lapokat. A krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is. Másnap szeleteljük, addig a lapok bepuhulnak

Molnár Andrea receptje.


Elkészítése itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...