Tészta:
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
0,5 dl tej
5 tojás
1 csomag sütőpor
2 kis csomag 3 in 1 kávépor
1 dl étolaj
Töltelék:
16 db babapiskóta 1 dl feketekávé rumaroma Krém: 3 csomag karamellás pudingpor 4 evőkanál cukor 7,5 dl tej 20 dkg margarin 15 dkg porcukor |
4 dl habtejszín
Díszítés:
2 teáskanál karamellás pudingpor
3 teáskanál cukor
2 teáskanál étolaj
1-1,5 dl víz
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot, és a felét a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Erre sorban rátesszük a babapiskótákat, meglocsoljuk 1 dl kávéban oldott rumaromával és rátesszük a többi krémet. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/babapiskotas-karamell-szelet/