Babapiskótás karamell szelet







 Tészta:
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
0,5 dl tej
5 tojás
1 csomag sütőpor
2 kis csomag 3 in 1 kávépor
1 dl étolaj



Töltelék:

16 db babapiskóta
1 dl feketekávé
rumaroma

Krém:
3 csomag karamellás pudingpor
4 evőkanál cukor
7,5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor




Hab:
4 dl habtejszín

Díszítés:
2 teáskanál karamellás pudingpor
3 teáskanál cukor
2 teáskanál étolaj
1-1,5 dl víz

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot, és a felét a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Erre sorban rátesszük a babapiskótákat, meglocsoljuk 1 dl kávéban oldott rumaromával és rátesszük a többi krémet. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/babapiskotas-karamell-szelet/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...