Anna szelet


Megosztás


 
Tészta:

    1 tojás
    2 dkg szalalkáli
    30 dkg finomliszt
    1,5 dl feketekávé
    6 dkg kristálycukor
    6 dkg zsír

Krém:

    2 dl tej
    10 dkg kristálycukor
    2 dkg finomliszt
    2 tojássárgája
    20 dkg vaj
    10 dkg porcukor

Tetejére:

     2 tojásfehérje
    15 dkg kristálycukor

A cukrot világosbarnára pirítjuk és felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalakálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.

A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.

A tészta tetejére a tojásfehérjékből és a cukorból felvert kemény habot tesszük, de ez akár el is maradhat. Én tej- és fehér csokoládéval vontam be, feleslegesnek tartom rá a cukorhabot. A krémet másfél adagban készítettem. A receptötlet a Vidék íze receptes újságból származik.

Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon! 
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...